Zomerkoninkjes

Het is weer de tijd van de Zomerkoninkjes. De aardbeien zijn weer op z’n allerlekkerst. Wist je dat Zundert, naast het bier, ook beroemd is om z’n aardbeien?  Jaarlijks worden in het dorp zelfs echte aardbeienfeesten gehouden. Dit jaar gebeurt dat in het weekend van 29 en 30 juni.

Die Zundertse aardbeien hebben biersommelier Henri Reuchlin geïnspireerd om een paar borrelhapjes te ontwikkelen die heerlijk smaken bij Zundert 8 en waarin aardbei de hoofdrol speelt.

Op z’n Brits

Bak wat plakjes bacon in een koekenpan totdat ze krokant zijn. Dep het vervolgens droog en snij het in twee stukken. Leg op ieder stuk een aardbei en garneer iedere aardbei met een flinke lik smeerbare geitenkaas. Garneer met een blaadje verse dragon. Eventueel steek je nog een stukje overgebleven bacon als een vlag in de aardbei. Omdat het geheel nogal wiebelig kan zijn, kun je het serveren op een klein stukje stokbrood.

Op z’n Italiaans

Snij een paar minibolletjes Mozarellakaas door de helft. Halveer ook de aardbeien. Rol een half bolletje kaas en een halve aardbei in een plakje Parmaham en zet vast met een cocktailprikker. Prik er vervolgens een blaadje koriander op voor kleur en smaak.

Op z’n vegetarisch

Versier iedere aardbei een lekkere lik crême fraiche. Bestrooi dit met een beetje gemberpoeder en maak af met een zaadje komijn. Een traktatie met of zonder het bier.